Thursday, January 19, 2012

Awie kena santau tuju-tuju!IPOH: Penyanyi rock terkenal, Awie mendakwa menjadi mangsa perbuatan jahat pihak tertentu yang menghantar ‘santau tuju-tuju’ kepadanya menyebabkan kesihatannya kini terjejas dan mengalami beberapa kejadian pelik termasuk muntah mengandungi jarum dan bulu ayam.
Awie atau nama sebenarnya, Ahmad Azhar Othman, 43, berkata serangan penyakit misteri itu dihidapi sejak beberapa tahun lalu, sebelum ia bertambah serius kebelakangan ini apabila dia turut diserang batuk dan bengkak kaki.
Menurutnya, kejadian terbaru berlaku ketika dia menjayakan persembahan pentas bersama Ella di Istana Budaya, Kuala Lumpur, minggu lalu apabila tiba-tiba beberapa bulu ayam terkeluar daripada mulutnya.

“Usaha saya menjalani perubatan moden tidak memberi jawapan yang memuaskan, lalu atas saranan beberapa rakan, saya mencuba beberapa kaedah perubatan tradisional.

“Ketika menjalani rawatan bersama seorang pengamal perubatan tradisional di Tapah, Perak, baru-baru ini, saya tergamam apabila beberapa jarum halus dan bulu ayam keluar daripada tubuh saya.

“Saya dimaklumkan ia angkara ‘buatan orang’ yang tidak puas hati dengan saya. Sebelum ini saya tidak percaya sangat perkara mistik, namun saya yakin kewujudan syaitan,” katanya ketika ditemui di sini, semalam.

sumber : Harian metro 19/01/2012

1 comment:

  1. Aku sendiri pernah mengalami masalah seperti ini iaitu terkena buatan dr manusia yang x bertanggungjawab.. Alhamdulillah, sesungguhnya Allah maha kaya, maha mengetahui dengan segala perbuatan yang dilakukan oleh sekian manusia.. sesungguhnya mereka yang menghampiri jalan kesesatan pasti akan mendapat balasan yang setimpal.. Semoga insan yang bergelar "manusia" ini akan sedar akan kesilapan.. sesungguhnya syaitan itu ingin mneysatkan anak cucu adam di muka bumi ini..

    ReplyDelete